Op het gezondheidspark Hengelo staan 3 gebouwen met vijf zeer intensieve behandelgroepen (ZIB). Hier wonen cliënten met duale problematiek, licht verstandelijke beperking in combinatie met gedragsproblematiek en psychiatrie. Het gaat hierbij om 24-uurszorg voor cliënten die aangewezen zijn op besloten behandeling.
De woonvoorziening, dagbesteding (school de Bouwsteen, onderdeel van Attendiz) en vrijetijdsbesteding van deze cliënten zijn bewust op loopafstand van elkaar aangelegd. Het terrein is zo ingericht dat alle kinderen in een beschermde omgeving kunnen wonen, spelen en naar school kunnen gaan: een driemilieuvoorziening.
Natuurlijke materialen en kleuren vormen de basis voor de gebouwschil welke de binding met de identiteit van het gezondheidspark versterkt. De gevels zijn van metselwerk met een nuance die lijkt op de schors van een berk. Alle daken van de gebouwen zijn voorzien van een mos-sedum dak. De individuele kamers zijn afleesbaar gemaakt door uitstekende glazenpanelen met een frisse groene kleur. Deze werpen een kleurrijke schaduw op de gevel die gedurende dag telkens een andere vorm heeft. Het volume van de separeer steekt uit aan de zijde van de tuinen. Deze is geheel bekleed met een plantengevel waardoor het een onderdeel wordt van de groenstructuur tussen de gebouwen.
In het tweelaags gebouw zijn de woonvertrekken op de begane grond gerealiseerd en de cliëntkamers op de verdieping. Voor de inrichting van de verschillende groepen is gebruikt gemaakt van een kleur per groep. Deze kleur komt terug in de afwerking van de algemene ruimten. Op de cliëntkamers is per slaapkamer een kleur op één wand aangebracht zodat niet elke slaapkamer hetzelfde is.
Bij de 35 plaatsen is gekozen voor warmte en koude opslag in de bodem in combinatie met lage temperatuursverwarming. Deze oplossing biedt een zeer duurzaam totaalconcept met lage exploitatiekosten met een goed en comfortabel binnenklimaat. In het verlichtingsplan hebben we volledig gebruikt gemaakt van LED-verlichting welke ook een positieve invloed heeft gehad op de energieprestatie van het gebouw.